onsdag 18 maj 2016

Europadagen 9 maj

Det officiella firandet av Europadagen i Stockholm ägde i år rum på Södra Teatern vid Mosebacke torg och blev mycket lyckat. Solen sken ikapp med många glada besökare och förgyllde särskild arrangemangen ute på torget, där de olika EU-ländernas ambassader m.fl. aktörer stod för musik, mat och tävlingar mm. Inne på teaterns scen hölls intressanta seminarier i ett digert program hela dagen. Klicka här för att se hur programmet såg ut.

Dyana, Carin Berg, Jonas Berg,
Sahad
Utmärkelsen ”Årets europé” gick i år till ICA-handlaren Jonas Berg, för hans ”handlingskraft och optimism” i att under många år ha sysselsatt hundratals flyktingar i sin butik. En ypperlig förebild för hur vi alla i vår vardag och vårt värv kan bidra med insatser och positiv anda för lösningar på en av EU:s största utmaningar för närvarande.
Han syns på bilden till vänster med två av sina anställda, Dyana och Sahad från Bagdad samt Svenska Paneuropas ordförande Carin Berg.

Många paneuropéer var närvarande denna dag och föreningen fanns också företrädd med ett informationsbord med allehanda material som föranledde en mängd samtal och nya kontakter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar