söndag 1 maj 2016

Lunchklubben 2016 möte nr III

På bilden Morgan Johansson

Justitie- och migrationsministern Morgan Johansson besökte Paneuropeiska lunchklubben den 27 april för att berätta om flyktingpolitiken. 

Mötet hade lockat ett rekordstort antal medlemmar. Ingen blev besviken. Tvärtom. Statsrådet redogjorde för de extremt stora flyktingströmmarna under förra året, de svårigheter vi mött på svensk botten till följd av att Sverige per capita tagit emot flest flyktingar och de åtgärder som vidtagits för att tills vidare dämpa flyktingströmmen till Sverige med syfte att se till att alla som kommer hit kan få ett värdigt mottagande samt också för det arbete som oförtrutet pågår inom EU för att åstadkomma en någorlunda fördelning av mottagandet. 
Under frågestunden kom Morgan Johansson bl.a. också in på nödvändigheten av avtalet med Turkiet och och om ytterligare resurser till polisen för att klara av verkställighetsarbetet bl.a. i samband med negativa besked om asyl.

Sammantaget kan sägas att det var oerhört vädefullt att få ta del av en samlad bild av en av de frågor som f.n. engagerar så många av oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar