torsdag 16 mars 2023

Särskild lunchklubb 16/3 om Ukrainas återuppbyggnad med Anders Åslund


 

Hur Europa och omvärlden bidrar till Ukrainas återuppbyggnad efter kriget kommer att bli en av vår tids viktigaste Europafrågor. Den kommer vara avgörande för långsiktig fred och för att sätta ett mönster för fler länder vad gäller deras framtida politiska inriktning.

Men frågan är också viktig nu, för det ukrainska folkets moral och försvarsvilja. Att veta att Europa står bakom dem inte bara i striderna utan också för deras hemhörighet i Europa är viktigt för dem, och ett avgörande viktigt budskap till dem i Moskva som hoppas att västvärlden ska tröttna i sitt stöd till Ukraina.

Torsdagen den 16 mars presenterade tankesmedjan Frivärld därför boken "Reconstruction, Reform, and EU Accession for Ukraine" av Anders Åslund, internationellt välkänd forskare och analytiker kring hur ekonomier som den ukrainska kan och bör reformeras, och Andrius Kubilius,  Litauens tidigare premiärminister och numera Europaparlamentariker samt ordförande för det europeiska nätverket för parlamentariker United4Ukraine. 

 

Därför inbjöd Svenska Paneuropaföreningen till en extra lunchklubb med Anders Åslund torsdagen den 16 mars kl. 12.00 på Odd Fellow, Västra Trädgårdsgatan 11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar