lördag 24 april 2021

Webbinarium 4 maj kl 11.00 – 12.00: EU:s vaccinstrategi – hur har den fungerat?Välkommen till ett webbinarium om EU:s vaccinstrategi, arrangerat av EU-kommissionen i Sverige och Svenska Paneuropaföreningen

tisdagen den 4 maj 2021, kl 11.00 – 12.00

OBS: Evenemanget kan ses i efterhand här: https://fb.watch/62YqYB11qm/ 

EU:s vaccinstrategi presenterades i juni 2020. Syftet var att snabba på utveckling, tillverkning och distribution av vacciner mot covid-19, och att säkra tillräckliga vaccinleveranser till medlemsländerna. Strategin hade tagits fram med stöd av medlemsländernas hälsoministrar.

Syftet med webbinariet är att diskutera EU:s roll på detta område, liksom vaccinationsläget i medlemsländerna och vilka utsikterna är att uppnå målet att säkra vacciner för all EU-medborgare.  Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas frågan om relationen till läkemedelsföretagen och frågan om kommande leveranser av vaccin. De jämförelser som har gjorts med vaccinationsläget i andra länder kommer också att diskuteras.

Följande personer medverkar i evenemanget:

-        Richard Bergström, regeringens vaccinsamordnare

-        Christian Danielsson, chef för EU-kommissionen i Sverige

-        Andrea Ammon, chef för Europeiska smittskyddsmyndigheten (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC)

-        Gunnar Hökmark, ordförande, Svenska Paneuropaföreningen

Evenemanget websänds via EU-kommissionens och Paneuropaföreningens facebooksidor, samt EU-kommissionens YouTube kanal. Det kommer att hållas på engelska.

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar