tisdag 6 maj 2014

ANDERS SELNES ÅRETS EUROPÉ 2014

Anders Selnes, chefredaktör på Europaportalen, har utsetts till  Årets Europé 2014 för sitt arbete med nyhetssajten Europaportalen om EU och Europa. Utmärkelsen överlämnas av EU-minister Birgitta Ohlsson på Europadagen den 9 maj.


År 1999 väckte Anders Selnes idén om att EU och Europa borde belysas på ett sätt som var mer relevant för en bred, svensk läsekrets. Från en blygsam start med hjälp av familjedatorn har Europaportalen vuxit till att bli Sveriges viktigaste forum för en bred och djup information och debatt om EU och Europa. Nyhetssajten Europaportalen är idag väl förankrad i olika intressen och har hög trovärdighet.

Europaportalen har blivit den centrala arenan för de som vill lära, följa med och debattera frågor som är angelägna för Sverige i Europa och Europa i Sverige. Portalen gör en viktig bildningsinsats.

Motiveringen till att Svenska Europarörelsen tilldelar Anders Selnes utmärkelsen Årets Europé 2014 lyder:
"För att han genom att utveckla och driva Europaportalen med sakkunskap, envishet och engagemang har visat att det går att belysa Europafrågor på ett sätt som är relevant för en svensk läsekrets, och för att han därmed tagit Europa lite närmare vår vardag."
Jag är väldigt stolt över utmärkelsen men vill även lyfta fram de som idag och tidigare jobbat eller på annat sätt engagerat sig för Europaportalen, säger Anders Selnes.

Utmärkelsen Årets Europé 2014 delas ut den 9 maj 2014 klockan 14.40 på Europahuset, Regeringsgatan 65. Ceremonin ingår i Europadagen som äger rum i Europahuset hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar